Hårdvara

Smarta glasögon för industriellt bruk

goggles

Att ha händerna fria kan vara avgörande för många tekniker på fältet. Handsfreefunktioner är nödvändiga när man t.ex. ska arbeta med stora installationer som kräver klättring eller att man tar sig i och ur maskiner. Därför har vi utvecklat egna smarta glasögon som tar hänsyn till mänskliga faktorn.

Våra smarta glasögon ger ett stort synfält (field of view, FOV) jämfört med andra glasögon på marknaden. Det gör dem lämpliga för remote guidance, då ett stort synfält krävs för högsta kvalitet och precision.

Glasögonen har en inbyggd kamera för att förhindra att användaren blir yr eller mår illa. Bilder som läggs in från guiden är perfekt synkroniserade med huvudrörelserna.

Många smarta glasögon behöver slipas utifrån användarens synfel. Med våra smarta glasögon kan du använda dina vanliga glasögon under de smarta glasögonen. Du kan också använda säkerhetsglasögon, vilket är obligatoriskt på många arbetsplatser i dag. För att ytterligare höja säkerheten är våra glasögon öppna på sidorna. Du ser därför eventuella faror som kan hota utifrån medan du arbetar med de smarta glasögonen på dig.

Hittills har hypen kring smarta glasögon främst handlat om de spännande tekniska möjligheterna. Möjligheten att integrera teknisk information i användarnas synfält har använts under lång tid i militära tillämpningar och på senare år även inom spel- och underhållningsbranschen. Inom industriell remote guidance är XMRealitys smarta glasögon en affärsstödjande funktion som kan användas inom olika verksamheter som fältservice, gruvor, kraftindustri eller tillverkning.

Smarta glasögon har varit populära i flera år. Men det har funnits få användbara lösningar för industriella ändamål – fram till idag. Att ha händerna fria är avgörande i de flesta servicesituationer. Med XMRealitys smarta glasögon kan servicetekniker få vägledning på distans samtidigt som de arbetar med avancerad kundutrustning. Vår lösning är kommersiellt tillgänglig i dag och är redan beprövad i flera av våra kunders industriella tillämpningar.

Att se och följa en annan persons rörelser, gester eller poser, förstärkta av grafiska element, skapar nya möjligheter att leda, hjälpa och utbilda människor. Uppkopplat. På distans. I realtid.

Pointpad

point-pad

Våra guidestationer är en komplett lösning för högkvalitativ distansvägledning. Guidestationerna består av en pekplatta, en högupplöst kamera och en kvalitetsmikrofon och uppfyller högsta krav för professionell remote guidance. Guidestationen kan användas för stationär vägledning och kan då användas av en eller flera av företagets experter. Den är också portabel och kan vikas ihop och bäras med till fältet för mobil distansvägledning.

Detta är lösningen för dig som vill få ut maximalt av remote guidance och av din personals samlade resurser. Enkel att ansluta till en vanlig Windows-baserad dator med plug and play.

Surfplatta

tablet

En surfplatta är en central del av mångas remote guidance-utrustning, både för guide och följare. Att använda surfplatta är i dag självklart för de flesta, så utbildningsbehovet för att använda XMReality är lågt. Samtidigt är plattan med sitt smidiga format lätt för användaren att bära med sig på fältet.

Video från följarens kamera kompletteras med guidens poser och gester till en komplett remote guidance-instruktion på följarens surfplatta. Svårare är det inte att dra nytta av kraften i XMRealitys programvara på en vanlig Windows-baserad platta.

Mobiltelefon

mobile

I många fall räcker det att använda sin vanliga mobiltelefon för att dra nytta av fördelarna med XMRealitys programvara. Användarna installerar programvara i sina mobiltelefoner och kan då agera följare av remote guidande.

Genom att använda sin mobilkamera blir det som mobilanvändaren ser även synligt för guiden. Guiden kan då ge muntliga instruktioner samt sända video med gester eller visa grafiska element på mobilanvändarens bildskärm. Två kolleger kan byta roller med varandra närhelst de vill.

Mobilerna har ni redan på företaget. Med XMReality utökar företaget värdet på mobilerna på ett högst påtagligt sätt.

Robust hölje

rugged_tablet_casing

Vårt robusta hölje är ett billigt sätt att skydda dina medarbetares surfplattor från slitage. Höljena är speciellt framtagna för att skydda Microsoft Surface Pro-hybrider som används på fältet.

Genom att kombinera en surfplatta med ett robust hölje och våra smarta glasögon får du en industriell lösning som är idealisk för fältservice. Användaren har händerna fria för att hålla sin surfplatta, men kan också bära plattan med ett bälte som kan anslutas till höljet och får då bägge händerna fria för att utföra servicearbete. Möjligheterna är många då man kan visa olika typer av information på surfplattans skärm och i glasögonen.